Κυπριακό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Κ.Π.Ε. 11/6/2018 ΜΕ ΘΕΜΑ: «Το Κυπριακό σήμερα: Υπάρχει προοπτική λύσης; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν;»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Κ.Π.Ε. 11/6/2018 ΜΕ ΘΕΜΑ: «Το Κυπριακό σήμερα: Υπάρχει προοπτική λύσης; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν;»

.

.

Δ  Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

            Πραγματοποιήθηκε χθες στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα  πολιτική εκδήλωση της  Ένωσης  Κυπρίων  Προσφύγων  – “Κύπρος 74” με  θέμα: «Το Κυπριακό σήμερα. Υπάρχει προοπτική επίλυσης; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν;».

Ομιλητές  στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. κ. Γιώργος Γεωργίου, το μέλος του πολιτικού γραφείου του Α.Κ.Ε.Λ. κ. Στέφανος  Στεφάνου και  ο Τ/Κ  καθηγητής  του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Niyazi Kizilyurek .

Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος  του  ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της ΠΓ. κ. Μιχάλης Υδραίος, εκ μέρους του Προέδρου της  Νέας  Δημοκρατίας ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Σίμος  Κεδίκογλου, εκ μέρους της Προέδρου του Κινήματος της  Αλλαγής κ. Πωλίνα  Λάμψα., ο κ. Κώστας Διάκος, εκ μέρους των Οικολόγων-Πράσινων. Ακόμα παρευρέθηκαν: Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, η κα. Μαρία Παναγίδου, Μορφωτική Σύμβουλος, η κ. Σία Αναγνωστοπούλου και ο κ. Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μαρία Γιαννακάκη, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Έτος Κύπρου,  ο κ. Πιερής Μιχαήλ, Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. Ελλάδας, ο κ. Γιώργος Λιασής, Γραμματέας του Παραρτήματος ΑΚΕΛ Ελλάδας και μέλος της Κ.Ε., ο κ. Λένος Χριστοφόρου Γραμματέας της ΕΦΕΚ Αθήνας, ο κ. Νίκος Αργυρίδης, μέλος του ΔΣ του Ελλαδο-Κυπριακού Επιμελητηρίου (ΕΛΚΥΕΠ), εκπρόσωπος των Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ ’74, και πλήθος κόσμου.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ   ΤΟΥ   ΠΡΟΕΔΡΟΥ   ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΚΥΠΡΙΩΝ  ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ  “ ΚΥΠΡΟΣ 74” ΛΟΪΖΟΥ   ΛΟΪΖΟΥ  ΣΤHN  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  «ΤΟ  ΚΥΠΡΙΑΚΟ  ΣΗΜΕΡΑ» 11   ΙΟΥΝΙΟΥ  2018

Εκ  μέρους  της  Ένωσης  Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας, καλωσορίζω  στην Αθήνα  δυο επιφανή στελέχη των δυο βασικών πυλώνων του πολιτικού συστήματος  της Κύπρου,  τον Αντιπρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ κ. Γιώργο Γεωργίου και  το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του  Α.Κ.Ε.Λ. κ. Στέφανο Στεφάνου.

Καλωσορίζω  επίσης τον αγωνιστή της Δημοκρατίας  και της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, τον Τ/Κ καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Niyazi  Kizilyurek,  ο οποίος συνεχίζει το έργο των πρωτομαρτύρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δικηγόρων και δημοσιογράφων, Αϊχαν   Χικμέτ και Μουζαφερ Γκιουρκάν.

Η επιλογή των συνομιλητών μας έγινε με βάση την πρόσφατη ετυμηγορία του  Κυπριακού λαού στις Προεδρικές εκλογές της  28ης Ιανουαρίου, η οποία  προέκρινε με ποσοστό 65% ,τη συνέχιση της  διαπραγματευτικής διαδικασίας, με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο που ακολούθησαν επτά Πρόεδροι της Κυπριακής  Δημοκρατίας.

Ο λαός με την πρόσφατη ετυμηγορία του απέρριψε τη “νέα στρατηγική” του απορριπτικού μετώπου ως ατελέσφορη και  επικίνδυνη.

Η επιλογή του κ. Niyazi Kizilyurek  έγινε με κριτήριο την ιστορική-βιωματική, την πολιτική του διαδρομή, την άριστη γνώση της Τ/Κ πολιτικής πραγματικότητας και  την επιστημονική του καταξίωση .

Θα επιχειρήσουμε  σήμερα μαζί με τους επιφανείς συνομιλητές μας να παρουσιάσουμε  τη εικόνα του Κυπριακού σήμερα, τόσο στην Κύπρο, όσο και διεθνώς και θα  διερευνήσουμε την  προοπτική επίλυσης και  επιτυχούς κατάληξης της σε βραχύ ορίζοντα.

Θα  εξετάσουμε  επίσης και τους  κινδύνους  που ελλοχεύουν  από το τέλμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας και τη συνέχιση της  κατοχής, καθώς και την οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί σε όλους μας η ευκαιρία να πληροφορηθούμε υπεύθυνα για όλα τα θέματα της συζήτησης, προκειμένου να είμαστε  χρήσιμοι στην πατρίδα , την ώρα που πρέπει.

Η δημαγωγία των δεκατετραετίας  60-74 μας στοίχισε την απώλεια της μισής  Κύπρου, δυο  χιλιάδες νεκρούς και 1618  αγνοουμένους  και σε όλους εμάς  την  προσφυγοποίηση και τον εκπατρισμό μας.

Σήμερα  το δίλημμα δεν είναι  εκείνο του 1968 «εφικτό»  ή «ευκταίο», αλλά «το  εφικτό»  και το «απευκταίο».

Αντιλαμβάνεστε  ότι η σημερινή  μας επιλογή δεν θα γίνει με βάση την εφικτή συμβιβαστική λύση και την ιδεατή, αλλά μεταξύ του εφικτού και   έντιμου συμβιβασμού με το σύνοικο  στοιχείο και της  διχοτόμησης, ή της  λύσης  δυο κρατών, όπως επιθυμούν κύκλοι στην Άγκυρα.

Αυτό δεν είναι ούτε δίλημμα, ούτε κινδυνολογία, είναι μια ορατή  πραγματικότητα.

Η Ένωση  Κυπρίων Προσφύγων  Ελλάδας  στρατεύεται μαζί  με όλες  τις πολιτικές δυνάμεις  της Κύπρου, που αγωνίζονται για εφικτή και δίκαιη λύση σε βραχύ ορίζοντα, στο πλαίσιο ενός έντιμου συμβιβασμού με  τους σύνοικους Τ/Κ, που  θα οδηγήσει  σε άμεσο τερματισμό της  κατοχής, στην επανένωση της  διχοτομημένης  πατρίδας  μας, στο πλαίσιο Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, χωρίς στρατούς, εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα .

Διεκδικούμε  την οικοδόμηση ενός κανονικού κράτους στο πλαίσιο της  Ενωμένης  Ευρώπης και έχουμε ως κόκκινη γραμμή την επιβίωση  των Κυπρίων, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία και την ειρηνική και  παραγωγική συμβίωση.

Αισθάνομαι την ανάγκη να  τονίσω  ότι  ο προσφυγικός κόσμος, ο οποίος πλήρωσε το βαρύ τίμημα της  κατοχής  και του εκτοπισμού του, δικαιούται να έχει καθοριστικό λόγο και ρόλο στην πορεία του Κυπριακού  προς  τη λύση, την επανένωση και την επιστροφή.

Τον ίδιο ακριβώς ρόλο διεκδικεί  και το αποδημικό προσφυγικό κίνημα. Διεκδικεί την εκπροσώπηση του στις διαβουλεύσεις που  γίνονται στο πλαίσιο της  διαπραγματευτικής  διαδικασίας , καθώς και τη  συμμετοχή  των αποδήμων  προσφύγων στο δημοψήφισμα.

Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω την θέση της Ένωσης  Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας  για  τη συγκρότηση και ισχυροποίηση του ευρύτερου δυνατού Μετώπου Λύσης,  στην Ε/Κ  και Τ/Κ κοινότητα, ως  απαραίτητη προϋπόθεση  επιτυχούς  κατάληξης.

Τονίζω ότι οι διαφορετικές  εκτιμήσεις και τακτικές επιλογές είναι θεμιτές και η σύνθεση των απόψεων  είναι   αναγκαία και ωφέλιμη για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είμαστε η τελευταία γενιά βιωματικών προσφύγων και προσδοκούμε λύση εν ζωή και  όχι μετά  θάνατο. Δεν συνθηκολογούμε τον κατακτητή, αλλά είμαστε έτοιμοι για τον έντιμο συμβιβασμό με την Τ/Κ κοινότητα.

Με  αυτό το πνεύμα και κάτω απ΄ αυτό το πρίσμα  καλούμαστε  να διερευνήσουμε   αν υπάρχει προοπτική επίλυσης  ή  όχι  και τι κίνδυνοι  ελλοχεύουν δυνητικά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ – ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Απαντώντας στο ερώτημα τι κίνδυνοι ελλοχεύουν: Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να παγιοποιηθεί η διχοτόμηση και τα τετελεσμένα. Και αυτό συνεπάγεται σειρά κινδύνων. Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρονται τα προβλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο. Οι κρίσεις με την Ελλάδα και τους γείτονες της θα μεταφέρονται στην Κύπρο. Η μη επίλυση δείχνει ότι η κρίση στην ΑΟΖ θα εξελίσσεται και η Τουρκία θα διευρύνει τις διεκδικήσεις της. Ο πολλαπλασιασμός των εποίκων θα οδηγήσει στο μέλλον να διεκδικεί στην Κύπρο ζωτικό χώρο και η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα εξαφανιστεί. Το σημερινό στάτους κβο, δεν είναι λύση και μόνο ο τερματισμός της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας, η κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων και η επανένωση του τόπου και του λαού είναι η μόνη εφικτή λύση.

Υπάρχει προοπτική λύσης; Ναι υπάρχει, έστω και με την αποτυχία της διάσκεψης στο Κρανς Μοντάνα. Στο Κυπριακό έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ από το 2008. Έχουν απομείνει κάποια ανοιχτά θέματα στα τέσσερα κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής, τα οποία έχει καθορίσει ο ΓΓ του ΟΗΕ και τα οποία απαιτούν πλέον άμεση πολιτική παρέμβαση και απόφαση των 2 ηγετών. Είναι εδώ που ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρεται στην ιστορική τους ευθύνη να εργαστούν για να πετύχουν λύση και επανένωση.  Οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι η αποδοχή της συνέχισης της διαδικασίας από το σημείο που είχε οδηγηθεί στο Κρανς Μοντάνα και να γίνει αποδεκτό το πλαίσιο του. Ζητά να γίνει αποδεκτό το άτυπο έγγραφο του για μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής του. Επίσης, ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητά να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία διασταυρούμενης συζήτησης των έξι θεμάτων σε δύο παράλληλα τραπέζια. Οι 4 εσωτερικές πτυχές και οι 2 εξωτερικές πτυχές πρέπει να συζητηθούν με βλέμμα να γίνει η Κύπρος ένα κανονικό κράτος. Αναμένουμε μετά τις εκλογές στην Τουρκία να ξεκινήσουν εντατικά οι προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Θα ανταποκριθεί η Τουρκία στις προκλήσεις αυτές; Αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Έχει κίνητρα η Τουρκία που μπορεί να δημιουργήσουν προοπτική λύσης; Ναι αν η λύση στηρίζεται σε μια λύση όπου και οι δύο πλευρές έχουν να κερδίσουν και αισθάνονται ότι δεν λειτουργεί σε βάρος της άλλης πλευράς. Και αυτό θα γίνει όταν στηρίζεται στη συμφωνημένη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ.

Στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στους διαχρονικούς σταθμούς των διαπραγματεύσεων. Τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) έκρινε πως ύψιστη προτεραιότητα θα έπρεπε να ήταν προ της εμπλοκής σε οποιαδήποτε νέα φάση διαπραγματεύσεων η σαφής διατύπωση διαχρονικού πλαισίου λύσης. Κάτι που εξασφαλίσθηκε με την Κοινή Διακήρυξη του 2014 μεταξύ των 2 ηγετών (που προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι η βάση της λύσης είναι η ΔΔΟ, η εξασφάλιση των 3 βασικών ελευθεριών, ότι το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα αποτελεί τον ανώτατο νόμο και θα δεσμεύει τις συνιστώσες πολιτείες, ότι διασφαλίζεται η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι η λύση θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες, ότι οι αρχές της Ε.Ε. θα είναι σεβαστές σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας, ότι αφού συμφωνηθούν οι αρμοδιότητες της Ομόσπονδης Κυβέρνησης το κατάλοιπο εξουσίας ανατίθεται στις συνιστώσες πολιτείες, ότι αποκλείεται η επιδιαιτησία και ότι ελεύθερα συμφωνηθεί θα τεθεί σε ξεχωριστά δημοψηφίσματα.

Ανατρέχοντας στις διάφορες φάσεις των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκε ότι σταδιακά συμφωνήθηκαν οι αρχές και τα κριτήρια που διέπουν τις εδαφικές αναπροσαρμογές. Στη συνέχεια συμφωνήθηκε η σύγκληση πολυμερούς Διάσκεψης για την Κύπρο, για να συζητηθούν παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων του ΟΗΕ και της ΕΕ το Κεφάλαιο Ασφάλειας και Εγγυήσεων. Στο Κρανς Μοντάνα με συμμετοχή και παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, καθόρισε τις παραμέτρους προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος ή/και συγκλίσεις στις ακόλουθες 6 θεματικές (1- Ασφάλεια & εγγυήσεις, 2-Ξένα στρατεύματα, 3-Εδαφικό, 4-Περιουσιακο, 5-Αποτελεσματική συμμετοχή στην διοίκηση του κράτους, 6-Μεταχείριση Τούρκων υπηκόων). Η Τουρκική πλευρά αρνείτο επίμονα να διαπραγματευτεί το θέμα Ασφάλειας και Εγγυήσεων εντός του πλαισίου που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ. Πλαίσιο που προέβλεπε το τερματισμό του μονομερούς δικαιώματος επέμβασης και των εγγυήσεων, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, απαλλαγμένο από τις όποιες επεμβάσεις ή επιρροές από τρίτες χώρες. Η Τουρκία δεν απεκάλυπτε τις πραγματικές της προθέσεις, παραπέμποντας σε αναθεώρηση σε περίοδο 15 χρόνων, φέρνοντας σε αποτυχία τη σύνοδο του Κρανς Μοντάνα.

Υπάρχει προοπτική λύσης; Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι η βούληση για λύση και επανένωση της Πατρίδας μας υπάρχει από δικής μας πλευράς. Αυτό που ζητούμε από την Τ/Κ πλευρά, αλλά και την Τουρκία, μια βούληση που θα οδηγεί σε λύση και δεν θα μετατρέπει την Κυπριακή Δημοκρατία σε προτεκτοράτο της Άγκυρας, όπου οι Κύπριοι θα αποφασίζουμε για τη δική μας πατρίδα και όχι κάποιοι άλλοι για τις δικές τους στρατηγικές επιλογές.

Οι Τ/κ θα πρέπει να απογαλακτισθούν από εξαρτήσεις. Δίκαιη λύση θα είναι όταν εδράζεται όχι στο αίσθημα της αδικίας της μιας, αλλά στον σεβασμό των δύο κοινοτήτων. Χωρίς την επίλυση στο Κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων δεν θα μπορούσε να αναμένεται θετικό αποτέλεσμα από την όλη διαδικασία. Με βάση τις αρχές και της θέσεις της Κοινής Διακήρυξης εμείς θα παλεύουμε για λύση – επανένωση της Πατρίδας μας. Πραγματικός Πατριωτισμός είναι να βρεις λύση στο πρόβλημα. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Τ/Κ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Κ. NIYAZI KIZIYUREK

Το στάτους κβο  εμπεριέχει πολλούς κίνδυνους. Οι Τ/Κ ζούνε μέρα με μέρα μεγάλες απώλειες. Πέραν της δημογραφικής αλλαγής που τους κάνει λιγότερο πολιτικό υποκείμενο, η αυξανομένη επιρροή της Τουρκίας στα κατεχόμενα θέτει σε κίνδυνο την τουρκοκυπριακή ταυτότητα. Στην τ/κ κοινότητα υπάρχουν σήμερα εκείνες οι δυνάμεις ταυτίζουν την επιβίωση της κοινότητας με την ομοσπονδιακή λύση την Κύπρο και από την άλλη υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που στρέφονται κατά τη συμβίωση με τους ε/κ. Η σημερινή τ/κ κοινότητα είναι μια διχασμένη κοινότητα. Πολλοί από αυτούς που στρέφονται κατά της λύσης ωφελούνται από το στάτους κβο. Δημιουργήθηκαν κοινωνικές ομάδες που ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με το στάτους κβο και όχι με τη λύση.

Στην ε/κ κοινότητα τίθεται το ερώτημα κατά πόσο υπάρχει βούληση για διαμοιρασμό της εξουσίας με τους τ/κ σε μια ομοσπονδιακή χώρα. Και εδώ πρόκειται για ομάδες που ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με το στάτους κβο όμως το στάτους κβο απειλεί μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα και τις δύο κοινότητες.

Μια μόνιμη σταθερότητα στην Κύπρο προϋποθέτει ειρήνη και η οδός προς την ειρήνη περνά μέσα από την ομοσπονδιακή λύση. Ο Καθηγητής τόνισε ότι υπό τις περιστάσεις στην Κύπρο το πιο ρεαλιστικό μοντέλο λύσης είναι η ομοσπονδία και δεν υπάρχει προοπτική για λύση δύο ξεχωριστών κρατών και συνομοσπονδίας. Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και συνέχισης του στάτους κβο. Η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η ευρωπαϊκή ένωση δεν θα αναγνωρίσει ποτέ δύο κράτη στην Κύπρο. Και εφόσον δεν μπορούν να υπάρξουν δύο κράτη, δεν μπορεί να υπάρξει λόγος για συνομοσπονδία. Η επανένωση της Κύπρου όπως προβλέπεται μέσα από μια ομοσπονδιακή λύση προβλέπει τη συγκυβέρνηση μεταξύ ε/κ-τ/κ και αυτό είναι η πρόσκληση-πρόκληση στις δύο κοινότητες.

Ο Καθηγητής δεν αποκλείει ότι μετά τις τουρκικές εκλογές  ότι μπορεί να ξεκινήσει μια νέα διπλωματική κινητικότητα για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος όπως επίσης και ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Τουρκία κρίνοντας τα δικά της συμφέροντα να κάνει ανοίγματα στο κυπριακό.

Όποια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό θα βασιστεί στο πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα των ΟΗΕ – το πλαίσιο Γκουτιέρες – και καλά κάνουν όλες οι πλευρές να τοποθετηθούν με ξεκάθαρο και θετικό τρόπο για το πλαίσιο Γκουτιέρες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – 11/06/2018

——————

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΛΟΙΖΟΥ ΛΟΙΖΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Π.Ε.

https://youtu.be/v_SgJ4YDW6w

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Γ. ΑΚΕΛ

https://youtu.be/Lhs-j5m9Pnq

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

https://youtu.be/QsA-fvu4ZK0

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Τ/Κ ΚΑΘΗΓΗΤΗ NIYAZI KIZILYUREK

https://youtu.be/06ycGXYkb6Q

εγγραφή